Niet lekker in je vel? Laat je lijf spreken!

Craniosacraaltherapie

Craniosacraaltherapie is een lichaamsgerichte therapie, waarbij door zachte aanraking spanningen in het bindweefsel worden opgelost, met als doel een optimaal functioneren, balans in lichaam, emoties en geest. De cliënt blijft hierbij geheel gekleed.

Bij craniosacraaltherapie, ‘cranio’, wordt ervan uitgegaan dat een fysiek of emotioneel trauma zich vast kan zetten in het lichaam in de vorm van een blokkade. Door een zachte, uitnodigende aanraking en aandachtige houding, kan deze blokkade gevonden en herkend worden. Op dat moment kan de keuze gemaakt worden de blokkade los te laten. Opgeslagen energie komt vrij en het zelfhelend vermogen van het systeem krijgt een kans. Dit vrijkomen van energie kan zich uiten in een ontspannen en warm worden van het gebied, het kan zijn dat het lichaam zich wil bewegen of dat er een ontlading van emoties plaatsvindt, al of niet gepaard gaand met beelden of herinneringen.

Afhankelijk wat zich toont kan de therapeut het lichaam ondersteunen in de bewegingen, ruimte scheppen voor het uiten van emoties of werken met de opgekomen beelden.

Bij craniosacraaltherapie staat de cliënt centraal. De therapeut interpreteert niet, stuurt niet, maar ondersteunt ‘slechts’ het proces. Via het lichaam komt de cliënt bij inzichten en hulpbronnen die tot dan toe niet bewust waren.

De tijdsduur van een behandeling kan variëren van drie kwartier tot anderhalf uur. Om je lichaam de tijd te geven te reageren op de behandeling, zal de behandelfrequentie niet heel hoog zijn. Deze wordt in overleg bepaald.

Zie voor meer informatie:

Het opleidingsinstituut upledger.nl

Renee van Steenderen

Therapeut sinds 1986,
gevestigd in Amsterdam.
Zie CV

Praktijk voor Integratieve Therapie en Craniosacraal Therapie
Prinsengracht 681
1017 JT Amsterdam

steenderenrv@yahoo.com

020-6238634

Praktijk voor Integratieve Therapie en Craniosacraal Therapie
Prinsengracht 681
1017 JT Amsterdam

Vanaf bijna elk station in Amsterdam kun je rechtstreeks per tram naar het Leidseplein. Vandaar is het nog 5 minuten lopen.