top of page

PSYCHOTHERAPIE

Wat is het?

Psychotherapie bestaat in de kern uit het leren begrijpen wát er precies aan de hand is, waar het vandaan komt en hoe je er iets aan kunt doen. Hierbij wordt altijd verder gekeken dan klachten en symptomen. Hoewel deze heftig kunnen zijn, zijn ze doorgaans uitingen van het 'echte' onderliggende probleem. Voor een verbetering van je gezondheid en welzijn op de lange termijn richten we ons op dit onderliggende probleem. 

Voorbeelden

Een focus van psychotherapie kan bijvoorbeeld liggen bij het integreren van ervaringen uit je verleden binnen een stevigere identiteit, waardoor je met meer rust en zelfvertrouwen door het leven gaat. Een ander voorbeeld is dat we gaan sleutelen aan het 'verhaal' dat jij hebt geïnternaliseerd over jezelf, anderen en de wereld - waardoor je de vitale en positieve dingen in het leven meer gaat zien en ervaren. Daarnaast kan psychotherapie zich richten op het vergroten van jouw zelfregulatie door vastgeroeste emotionele lading en/of trauma’s te verwerken in je lichaam. Naast reguliere sessies kan ik ook interventies inzetten zoals EMDR, TRE, Sessies met partner of andere relaties, Mindfulness Meditatie of een (familie-) opstelling.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Intake-fase

In één tot enkele sessies maken we het probleem en jouw gewenste verandering concreet, brengen we je biografie in kaart en leg ik helder en duidelijk uit hoe de therapie er uit gaat zien.

Therapie-fase

Het 'echte' werk. Stap voor stap werken we aan jouw gewenste verandering en exploreren we alles wat je daarin afremt. Soms komen we confronterende of pijnlijke dingen tegen, maar daar leid ik je doorheen. 

Eind-fase

Je ontwikkeling is nooit klaar. Wanneer je echter tevreden bent over de verandering en je weer met energie en vitaliteit door het leven gaat, kunnen we afbouwen en/of stoppen.

bottom of page